Alaattin Kadayıfçıoğlu and Aleyna Kalaycıoğlu Statements Revealed in Kubilay Kundakçı Shooting Case

İstanbul Ümraniye’de meydana gelen ve futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturmada yeni ve kritik gelişmeler yaşandı. Emniyet birimlerinde ifade veren şüpheliler Alaattin Kadayıfçıoğlu ve Aleyna Kalaycıoğlu’nun detaylı beyanları, olayın seyri hakkında çarpıcı detayları gün yüzüne çıkardı. 19 Mart gecesi Sıddık Sokak’ta yaşanan траjik olayın ardından yürütülen Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti soruşturması, tarafların arasındaki geriliği ve o anki kaotik ortamı ortaya koyan ifadelerle derinleşti.

Olayın merkezinde, şarkıcı Aleyna Kalaycıoğlu’nun eski sevgilisi rapçi Vahap Canbay ile yeni partneri Alaattin Kadayıfçıoğlu arasındaki gerilim yatıyor. Kundakçı’nın, Canbay ile olan yakınlığı nedeniyle olay yerine intikal ettiği ve ateşin hedefi olduğu belirtiliyor. Soruşturma dosyasına giren ifadeler, silahın nasıl ateşlendiği ve tarafların o anki psikolojisi üzerine önemli ipuçları barındırıyor.

Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun Savunması: “Silah Patladı, Ateş Etmedim”

Şüpheli Alaattin Kadayıfçıoğlu, emniyetteki ifadesinde olayın tamamen spontane geliştiğini ve meşru müdafaa sınırları içinde kaldığını öne sürdü. Kadayıfçıoğlu, Aleyna Kalaycıoğlu’nun eşyalarını ve köpeğini almak için stüdyoya gittiklerini, yolda Vahap Canbay’ın içinde bulunduğu aracı gördüklerini anlattı. İfadesinde, “Araç içerisindeki şahıslara baktığımda… Aleyna ve ben tedirgin olduk. Ayrıca Aleyna bana ‘bunlar Bağcılar çocuğu dikkatli ol’ dedi” diyerek o anki gerilimi tarif etti.

Kadayıfçıoğlu, tartışmanın büyümesi üzerine araçtan indiğini ve karşı tarafla konuşmaya çalıştığını belirtti. Ancak aracın içindeki şahsın kapıyı sertçe açarak kendisine vurduğunu iddia etti. Boğuşma sırasında belinde taşıdığı silahın ateş aldığını savunan Kadayıfçıoğlu, “Bu boğuşma esnasında silah bir anda patladı, ben kesinlikle silahla ateş etmedim” şeklinde konuştu. Silahın patlaması üzerine şoka girdiğini ve olay yerinden uzaklaştığını ifade eden şüpheli, babasına ulaşamadığı için polise hemen başvuramadığını söyledi.

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde yeni gelişme Alaattin Kadayıfçıoğlu ile Aleyna Kalaycıoğlunun ifadesi ortaya çıktı
Olay yerine intikal eden ekipler ve soruşturma sürecine dair detaylar dosyada yerini aldı.

Kadayıfçıoğlu, “Eğitimli ve kültürlü bir insanım. Olayın olduğu yere kendi şahsi aracımı almak ve kız arkadaşımın eşyaları ile köpeğini almak amacıyla gittim” diyerek niyetinin kavga çıkarmak olmadığını vurguladı. Silahın ateş almasının bir kaza olduğunu ve panikle olay yerinden ayrıldığını belirten ifadeler, savcılık nezdinde değerlendiriliyor.

Aleyna Kalaycıoğlu’nun İfadesi: Tehditler ve Olay Anı

Soruşturmanın bir diğer önemli ayağı ise Aleyna Kalaycıoğlu’nun beyanları. Kalaycıoğlu, eski sevgilisi Vahap Canbay ile yaşadığı sorunlu süreci ve ayrılık sonrası yaşadığı baskıyı detaylandırdı. İfadesinde, Canbay’ın mafyatik gruplarla ilişkileri olduğunu ve kendisine yönelik psikolojik şiddet uyguladığını dile getirdi. “Vahap ile her kavgamızla beni sektörden silme ile çok değer verdiğim köpeklerimi alıkoymakla tehdit ederdi” diyen Kalaycıoğlu, ilişkinin toksik yapısını anlattı.

Olay günü yaşananları ise Kalaycıoğlu şu sözlerle aktardı: “Vahap aracın içerisine yere doğru bir şeyler almaya çalışır gibi eğildi… Alaattin, Vahap’ın araç içerisinde bir şeyler yaptığını fark edince Alaattin de bizim içinde bulunduğumuz aracın torpidosunu açarak silah aldı. Sakin bir şekilde bana dönüp ‘Sadece konuşacağım’ diyerek indi.” Kalaycıoğlu, Alaattin’in indiğini ve camı tıklatarak uyarıda bulunduğunu, ardından itişme yaşandığını ve bir el silah sesi duyduğunu ifade etti.

Aleyna Kalaycıoğlu'nun ifadesi soruşturma dosyasında
Aleyna Kalaycıoğlu, olay anına dair tanıklıklarını emniyet birimlerine aktardı.

Silah sesini duyduktan sonra çığlık çığlığa araçtan çıktığını anlatan Kalaycıoğlu, kimin yaralandığını o an göremediğini söyledi. Şok etkisiyle VIP araca bindiklerini ve Alaattin’in silahı arka koltuğa bıraktığını belirtti. Kalaycıoğlu, “Ben içinde bulunduğumuz araçta tabancayı görünce elime aldım. Olayın şoku ve birine bir şey olduğu vicdanıyla kendi kalbime doğrulttum. Tetiği çektim ama silah patlamadı, silah boştu” diyerek o anki travmatik durumu paylaştı.

Mağdur Kubilay Kundakçı ve Vahap Canbay İlişkisi

Hayatını kaybeden 21 yaşındaki futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın, Vahap Canbay ile yakın bir dostluğu bulunduğu ifade edildi. Kalaycıoğlu, Kundakçı’yı Canbay aracılığıyla tanıdığını ve “Kubi” olarak hitap ettiğini söyledi. Canbay’ın Kundakçı’yı şoför olarak kullandığını ve market alışverişlerine gönderdiğini belirten Kalaycıoğlu, “Kubilay Vahap ile çok yakındı ancak geçmişte Vahap’ın Bağcılar’daki müzik stüdyosunun örgüt tarafından taranmasının ardından ailesi Kubilay’ı uzun bir süre kendisiyle görüştürmemişti” bilgisini verdi.

Mağdur Kubilay Kundakçı ve Vahap Canbay İlişkisi

Olayın arka planında yatan ilişki dinamikleri, soruşturmanın seyrini belirleyecek önemli unsurlar arasında. Vahap Canbay’ın abisinin cezaevinde tutuklu olduğu ve 35 yıl ceza aldığı bilgisi de ifadelerde yer buldu. Taraflar arasındaki husumetin boyutu ve olay anındaki silahlı çatışma, adli makamlarca titizlikle inceleniyor.

Soruşturmada Son Durum

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, toplanan deliller ve tanık ifadeleri ışığında yeni adımlar atılması bekleniyor. Silahın ruhsat durumu, ateşleme mekanizması ve tarafların o anki konumları teknik incelemelerle netleştirilecek. Alaattin Kadayıfçıoğlu’nun ifadesi ve diğer şüphelilerin beyanları arasındaki tutarlılık, davanın kaderini belirleyecek.

Adli süreç devam ederken, genç futbolcunun ailesi ve sevenleri adalet bekliyor. Olayın tekrarlanmaması ve benzeri şiddet vakalarının önüne geçilmesi adına, toplumsal farkındalık oluşturulması büyük önem taşıyor.

Okuyucu Notu: Bu haber, şiddet içeren bir suç unsuru barındırmaktadır. Eğer siz veya bir yakınınız şiddet veya tehdit altında hissediyorsa, lütfen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayın veya en yakın kolluk kuvvetlerine başvurun.

Gelişmeler oldukça archyde.com farkıyla sizlerle buluşmaya devam edecek. Konuyla ilgili görüşlerinizi yorum bölümünden paylaşabilirsiniz.

Photo of author

Alexandra Hartman Editor-in-Chief

Editor-in-Chief Prize-winning journalist with over 20 years of international news experience. Alexandra leads the editorial team, ensuring every story meets the highest standards of accuracy and journalistic integrity.

Are We Prepared for Disasters? | Drimble.nl

US Considers Ending Military Action Against Iran Despite Pentagon Troop Surge & Oil Market Turmoil

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.